Om mig

Jag är indelad i följande sektioner:

Sammanfattning Bakgrund Hobby Kreativ

 

Sammanfattning

Jag är en mycket kreativ, noggrann och uppfinningsrik person både i privatlivet men även inom yrkeslivet. Min kreativa sida inkluderar bland annat, programmering, design, musikproduktion och rent fysiskt hantverk.

Då jag inte är kreativ, utövar jag många former av träning såsom, cykling, löpning, rullskidor, simning, vandring och styrketräning.

Jag har lätt för att lära mig nya saker och jag lägger stor vikt vid att lyckas med allt jag företar mig.

Bakgrund

Jag har utvecklat programvara sen 1992 (då jag var 16 år). Jag började min programmerings­karriär med att lära mig göra batchfiler (.bat) i DOS-miljö för att sen gå över till att programmera med QBasic.

Därefter bytte jag till utvecklingsverktyget Delphi och numera ligger all min fokus på mobila appar och spel för iPhone och iPad men jag har även gjort appar för Android. Jag är väl bekant med utvecklingsverktyget AppceleratorStudio/Titanium som är ett hybrid-ramverk för att göra appar för både iOS och Android med samma kodbas i JavaScript. Jag jobbar även i Xcode med fokus på Swift.

Hobby

Programmering har alltid varit en hobby ända sen 1992, då jag började med QBasic. Jag gjorde både program och spel till PC.
Jag var en riktig fena på DOS.

När tidiga versioner av Windows kom ut, så ville jag börja göra program för detta OS. Jag satte mig in i ramverket Delphi och Pascal. Jag producerade en hel del appar, små verktyg och diverse spel som jag antingen behövde eller bara ville göra för att det var roligt. Jag lärde mig detta system genom att titta på andras exempel och via dokumentationen.

Problemlösning har alltid varit min starka sida, jag är den i familjen och bland vänner som alla vänder sig till när nåt strular med datorn och jag är den som gärna hjälper till.

När Internet började ta fart, blev jag intresserad av att skapa hemsidor och har producerat en hel del, mest till mig själv. På senare år har jag satt mig in i det senaste inom webbdesign, HTML5, CSS3, Bootstrap, jQuery, PHP & mySQL.

Kreativ

Min kreativa sida består framförallt av:
programmering, design & musikproduktion.

Inom programmering, tar jag fram wireframes och UI då jag är händig med det grafiska. Jag designar mina egna GUI och skapar sprites till spel och ikoner för appar i GiMP. Det jag tycker bäst om i skapandeprocessen är att tänka ut, planera och skapa UI:t och ge användaren en bra upplevelse. Det är de små detaljerna som förhöjer nöjet och kvalitetskänslan i appen.

När jag inte programmerar eller tränar, skapar jag gärna musik. Det är en underbar process som ger mycket tillbaka då man kan lyssna på sina musikaliska verk.